Valoniemen ja Norrbyn alueen kuvaus / Beskrivning av Ljusudda-Norrby-området


Valoniemi-Norrby-seura toimii alueella. jonka Saaristotie erottaa Paraisten Kirkkosaaren pohjoisreunasta.


Alueelle on kaksi yleisen tien liittymää Saaristotieltä: Vuoritien liittymä liikenneympyrästä sekä Norrbyn rantatie.

Norrbynharjun teollisuusalueella toimii monia yrityksiä, jotka tarjoavat mm. renkaanvaihtoa, ulko- ja sisämaaleja, auton huoltoa, liikuntapalveluja ja fysioterapiaa, metallitöitä, merenkulun tekniikkaa, testauspalveluja, veneitä, auton vuokrausta, sähköasennuksia, betonituotteita, painotuotteita, työkaluja ja hammaslääkäreiden työkaluja.

Uimarantoja on kaksi. Hyvin varustettu ranta (mm. wc ja pukukoppi) on Sollidenin leirintäalueella. Lisäksi on yhdistyksen talkootyönä kunnossapitämä, lähialueen käyttämä pieni Norrbynrannan uimaranta, jonne on kulku Tuulenpuolen tieltä. Ranta sijaitsee Valoniemen huvivenesataman läheisyydessä.

Valoniemen huvivenesatama sai alkunsa omakotiyhdistyksen ja kaupungin yhteisenä keskusteluna. Keskustelujen tuloksena päätettiin perustaa asukkaiden ja kaupungin yhdessä omistama laituriosuuskunta, joka toteutti hankkeen. Kaupunki omistaa laituripaikoista suunnilleen puolet ja paikkoja on mahdollista vuokrata kaupungilta. Huvivenesatama rakennettiin vuonna 2015 ja sen toiminta käynnistyi seuraavana keväänä.

Norrbyholmenin saareen voi mennä piknikille, kävelylle, kalastamaan ja uimaan. Saaren etelärannalla on kaislikon aukko, jossa voi hyvin nousta maihin soutuveneellä. Saaressa on kesäisin lampaita laiduntamassa.

Video:


Suositut tekstit